6-й етап Кубку Донецької області "Комбінована Піраміда" серед любителів

  • Регламент
  • ПОЛОЖЕННЯ

    про проведення VІ етапу Кубку Донецької області з більярдного спорту серед любителів «Комбінована Піраміда», присвячений Дню захисників і захисниць України 

    МЕТА І ЗАВДАННЯ ЗМАГАНЬ

    VІ етап Кубку Донецької області з більярдного спорту серед любителів «Комбінована Піраміда», присвячений Дню захисників і захисниць України  (далі – Змагання) проводиться з метою:

    - розвитку більярдного спорту в Донецькій області;

    - визначення найсильніших спортсменів-любителів з різновиду більярдного спорту «Піраміда» (вид піраміди – «Комбінована»);

    - національно-патріотичного виховання.

    ТЕРМІН І МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ 

    Змагання проводяться 16 жовтня 2021 року за адресою: м. Покровськ, м-н Південний, 13А (більярдний клуб «Двіжок»).

    Початок Змагань – 16 жовтня 2021 року об 10:00.

    ОРГАНІЗАЦІЯ ТА КЕРІВНИЦТВО ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ

    Загальне керівництво підготовкою і проведенням Змагань здійснюється управлінням фізичної культури та спорту облдержадміністрації (далі – управління), і відокремленим підрозділом громадської організації «Федерація спортивного більярду України» в Донецькій області (далі – федерація).

    Змагання проводяться за підтримки більярдного клубу «Двіжок». 

    Відповідальність за підготовку та безпосереднє проведення Змагань покладається на Головну суддівську колегію (далі - ГСК): 

    головний суддя Змагань – Малєєв Валерій (суддя ІІ категорії, м. Слов’янськ); головний секретар – Хачикян Давид (суддя ІІ категорії, м. Костянтинівка).

    Оргкомітет, контактна особа – Літвінов Юрій, тел. 050-477-03-80.

    ПАРТНЕРИ ЗМАГАНЬ

    -Розважальний центр ТАLЕR
    -Інтернет-магазин товарів для більярдного спорту BilliardMaster.com.ua
    -Комп'ютерний сервісний центр Мегабайт


    УЧАСНИКИ ЗМАГАНЬ

    До участі у Змаганнях допускаються спортсмени-любителі - представники територіальних громад, ДЮСШ, СК, ФСТ та відомств Донецької області (далі – учасники Змагань).

    За відповідність спортивному званню та розряду учасників Змагань відповідає керівник організації, який підписує заявки та відряджає спортсменів на Змагання.

    Форма одягу учасників Змагань вільна. Вітається однотонна сорочка, однотонні брюки, класичне однотонне взуття, жилет, краватка-метелик.

    Остаточне рішення про допуск до Змагань приймається ГСК під час роботи мандатної комісії.

    ХАРАКТЕР ЗМАГАНЬ ТА УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ

    Змагання за характером є особистими.

    Змагання проводяться згідно чинних на території України Правилам змагань з більярдного спорту (далі – Правила), які не суперечать міжнародним правилам з більярдного спорту.

    Особиста першість Змагань проходить по європейській сітці з вибуванням після двух поразок у Змаганнях; зустрічі у «верхній» і «нижній» частині сітки, ігри плей-офф, полуфінали і фінал тривають до трьох перемог.

    Формат Змагань та матчів може змінюватись в залежності від кількості учасників.

    Жеребкування учасників Змагань буде проводитись з розсіюванням на начальному етапі учасників Змагань з різних адміністративно-територіальних одиниць.

    Спортсмени-любителі, які запізнилися на реєстрацію учасників Змагань, за рішенням мандатної комісії можуть бути допущені до Змагань лише при наявності вільних місць.

    Представники команд несуть безпосередню відповідальність за поведінку спортсменів, тренерів та вболівальників, що представляють організацію.

    ПРОГРАМА ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ

    10:00 – 10:45 – реєстрація учасників Змагань;

    10:45 – 10:50 - робота мандатної комісії;

    10:50 – 11:00 – жеребкування учасників Змагань;

    11:00 – 11:15 – відкриття Змагань;

    11:15 – початок Змагань;

    після завершення Змагань - закриття Змагань.

    БЕЗПЕКА ТА ПІДГОТОВКА МІСЦЬ ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ

    Підготовка місць проведення змагань здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 1998 року № 2025 «Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів» та з урахуванням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID –19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» (зі змінами); спільного наказу Міністерства молоді та спорту України та Міністерства охорони здоров’я України від 15.07.2020 № 603/1608, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 31 липня 2020 р. за №731/35014 «Про медичне забезпечення проведення фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів»; постанови Головного державного санітарного лікаря України від 19.11.2020 № 58 «Про затвердження протиепідемічних заходів під час проведення спортивних змагань на період карантину у зв’язку з поширення коронавірусної хвороби (COVID–19)».

    Відповідальність за підготовку спортивних споруд покладається на їх власників.

    Забезпечення безпеки учасників при проведенні змагань покладається на Головну суддівську колегію.

    УМОВИ ФІНАНСУВАННЯ ТА МАТЕРІАЛЬНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗАХОДУ

    Витрати з організації і проведення змагань, а саме: харчування ГСК і суддів Змагань – за рахунок федерації і більярдного клубу «Двіжок», нагородження переможців і призерів - за рахунок управління.

    Витрати на відрядження учасників Змагань і тренерів-представників (проїзд, харчування, добові, проживання) відносяться за рахунок власних коштів та коштів організацій, що відряджають учасників команди.

    НАГОРОДЖЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ І ПРИЗЕРІВ

    Учасники Змагань, що посіли 1, 2, 3 місця нагороджуються грамотами і медалями управління.

    ПОРЯДОК І СТРОКИ ПОДАННЯ ЗАЯВОК НА УЧАСТЬ

    Попередні заявки на участь у Змаганнях подаються до оргкомітету – Літвінов Юрій, тел. 050-477-03-80 до 12:00 години 15 жовтня 2021 року.

    Іменні заявки подаються до мандатної комісії у день проведення Змагань з 10:00 до 10:45.

    Дане положення є офіційним викликом на змагання

    О Р Г К О М І Т Е Т